- 3 db réteslap
- 3 dl tejszín
- 10 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor
- 1 dl tej
- fél citrom reszelt héja
- 5-5 dkg dió és vaj
- 30 dkg sárgabarack
- 1 tojás
- 2 dkg barna cukor
Előmelegítjük a sütőt 190°C-ra. Összeforraljuk a tejszínt a kristálycukorral. A pudingport elkeverjük a tejjel, és a tejszínhez öntve sűrű pudingot főzünk belőle. Hozzákeverjük a citrom lereszelt héját, majd teljesen hagyjuk kihűlni. Szétszedjük a réteslapokat, megkenjük őket egyenként olvasztott vajjal, és egy vizes konyharuhára rakjuk egymásra rétegezve. Egy csíkban rakjuk a pudingtölteléket a réteslap szélére, majd belenyomkodjuk a felszeletelt barackokat (én befőttel csináltam és úgy is nagyon finom volt). Egy konyharuha segítségével feltekerjük szorosan, majd megkenjük a tetejét tojással, megszórjuk apróra vágott dióval és barna porcukorral. Berakjuk a sütőbe, és 12 perc alatt pirosra sütjük.
Szerintem más pudingokkal is kitűnő, én húsvétra kipróbálok más ízűeket is. Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek! Nálunk percek alatt el szokott fogyni!
Nancy receptje.
Szabókiné Jung Andrea: „Elkészítettem, és tényleg nagyon finom! Valószínűleg hidegen sokkal szebben szeletelhető (a fotó is szebb lenne), no de én sem a türelmemről vagyok híres… 😉 Annyit változtattam rajta, hogy nem csak 3, hanem több lapból készítettem, mert mi jobban szeretjük, ha vastagabb a tésztája. Könnyű, egyszerű, gyors és nagyon finom. Köszönjük szépen a receptet!”