- 250 g tehéntúró (félzsíros)
- 150 g vaj
- 250 g búzaliszt
- 4 db tojás
- 1 db barack – konzerv
- 150 ml tejföl
- 140 g kristálycukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 teáskanál vanília eszencia
- 12 g sütőpor
- 1 teáskanál fahéj (őrölt)
- 1 csipet só
A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra. Vékonyan vajazzunk és lisztezzünk ki egy kb. 24 x 34 cm-es tepsit.A vajat keverjük habosra egy csipet sóval és a cukorral. Adjuk hozzá az áttört túrót és dolgozzuk el. Ezután egyenként tegyük bele a tojásokat, a tejfölt a vanília eszenciát, reszelt citromhéjat, a sütőporral elkevert lisztet és keverjük csomómentesre.Az előkészített tepsibe terítsük bele a tésztát. Az őszibarackokat rakjuk rá a tésztára, majd szórjuk meg a tetejét fahéjas cukorral. Süssük a tésztát 180 °C-on kb 40-45 percig. Hagyjuk a tepsiben kihűlni.
Botás Nikolett készítette az Apróséf oldalon található recept alapján.