Az omlós tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1 tojás
- 20 dkg vaj
- 17,5 dkg cukor
- citromaroma vagy citromlé
- 1 doboz barackbefőtt (én házilag eltett befőttet használtam)
Ezenkívül:
- 60 dkg tejföl
- 3 tojás
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 15 dkg cukor
- citromaroma vagy citromlé
- 2 dl tej
Díszítéshez:
- mindenki ízlése szerint jár el
Az omlós tésztához valókat a barackbefőtt kivételével összegyúrjuk, én 2 evőkanál citromlével készítettem. Folpackba csomagoljuk és egy órára hűtőbe tesszük. Egy 20 × 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral úgy, hogy mind a 4 oldalát a pereméig takarja. Az omlós tésztát kisodorjuk és a tepsibe tesszük. A lecsepegtetett barackot elszervírozzuk rajta, majd a következő masszát ráöntjük: a tejfölt a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a tejet, ízlés szerinti mennyiségű citromlevet és a 2 csomag vaníliás pudingport. Elektromos sütőben 180-200°C-on, hőlégkeverésben 150°C-on kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!