Régebben keringett egy kép a közösségi portálon, amit akkor elmentettem magamnak, szimpatikus jelzővel. Elnézegetve a képet, recept híján, már csak a megvalósítás volt hátra…
- 500 g leveles tészta
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 200 g natúr piskótakorong
- 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
- 7 dl tej+ 2 evőkanál cukor
- 1 üveg őszibarackbefőtt (lecsepegtetve, darabolva)
A tetejére:
- porcukor
- 100 g étcsokoládé
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, előkészítünk egy nagyobbacska tepsit (20 × 30 cm) és sütőpapírral béleljük. A pudingporból és a tejből a kétféle cukor hozzáadásával sűrű krémet főzünk. A leveles tésztát megfelezzük, és az egyik felet a tepsi méreténél kissé nagyobbra nyújtjuk, majd villával megszurkáljuk és 6-8 perc alatt elősütjük. Erre azért van szükség, hogy a puding ne áztassa el a tésztánkat. Következik a vaníliás massza, amit egyenletesen elkenünk a tésztán. Piskóta korongokat sorakoztatunk a tetejére, és ezeket pedig befedjük a barackdarabokkal. Következik a tészta másik fele, amivel letakarjuk az egész süteményt. Ismét megszurkáljuk több helyen, hogy ne hólyagosodjon fel túlságosan. Ismét sütőbe tolva, 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Kis pihentetés után, óvatosan a sütőpapír segítségével rácsra emeljük és teljesen lehűtjük. Tálalás előtt porcukorral hintjük és olvasztott csokoládét csorgatunk tetejére.
Másnap igazán finom és szépen szeletelhető.
Varga Anikó receptje az OlajBogyó receptes oldalról.