- 15 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 5 dkg kakaópor
- kevés durvára vágott dió (ez el is hagyható, ha valaki nem szereti)
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 2 tojás
- 1 dl tejszín
- kb. 15 dkg kockára vágott őszibarack (befőtt is jó, vagy sárgabarack is)
Összekeverjük a lisztet a sütőporral, a kakaóporral és a dióval. A vajat és a cukrot habosra kikeverjük, majd egyenként a tojásokat és végül a tejszínt is belekeverjük. A kettőt összevegyítjük, és óvatosan belekeverjük a barackot. Kivajazott muffinformába tesszük (csak 3/4-ig érjen). 170°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Tapasztalatom szerint a muffinokat nem jó légkeveréssel sütni, hanem alsó-felső sütéssel. Ez a muffin langyosan porcukorral megszórva a legfinomabb. Kihűlni úgysincs ideje!
Szeitz Éva receptje.
Kép forrása: Pinterest