Tészta:
- piskótalapot készen veszünk (vagy 8 tojásból hagyományosan készítünk)
Krém:
- 4 pohár barackos joghurt
- 3+1 db őszibarack (vagy banán, kivi, ananász, eper – amilyen gyümölcs, olyan joghurt kell hozzá)
- 3 evőkanál cukor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 1 tasak tortazselé
- 5 dl Hulala habtejszín
- kókuszreszelék
A krémhez a joghurtot és a kétféle cukrot összekeverjük, majd felverjük kemény habbá a tejszínt, ezeket összeforgatjuk, és belekeverjük a 3 kockára vágott barackot. A piskótalapra rákenjük a krémet, majd a tetejére a megmaradt barackot félbevágjuk, felszeleteljük vékonyan, és a krém tetejére rakjuk. Ízlés szerint megszórjuk kókuszreszelékkel. Elkészítjük a tortazselét, és a sütire öntjük. Pár órára betesszük a hűtőbe, majd kockára vágva fogyasztjuk.
Mutatós és hűsítő finomság, ráadásul finom is!
Mazsola receptje.