Tészta:
- 50 dkg rétesliszt
- 7 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 4 dkg élesztő
- kb. negyed liter tej
- 1 tojás
- kevés reszelt citromhéj
- csipet só
- 10 dkg mazsola
Töltelék:
- 8 szép nagy szem sárgabarack
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor
- fél liter tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 dkg porcukor
- 1 tojássárgája
- csipet só
A tepsi kikenéséhez:
- zsiradék
Először elkészítjük a tésztát, amelyhez a lisztet összegyúrjuk a tojással, a kevés tejben megfuttatott élesztővel, csipet sóval és annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy közepesen kemény kelt tésztát kapjunk. Végül beledolgozzuk az olvasztott, de alig langyos vaj felét, belereszeljük a citromhéjat. Langyos helyen addig pihentetjük, míg a duplájára nem kel. Közben elkészítjük az előírásnak megfelelően a pudingot, de ízét még egy tasak vaníliás cukorral, meg csipet sóval erősítjük. Ha kihűlt, közékeverjük a tojás sárgáját is. A megkelt tésztát 30 × 45 cm-es téglalappá nyújtjuk, megöntözzük olvasztott vajjal ( kevés vajat még félreteszünk a kenésre ), meghintjük a jól megmosott mazsolával. Úgy göngyöljük össze, akár a bejglit, majd 16 egyforma darabra vágjuk. Az így nyert csigákat kikent tepsibe egymás mellé fektetjük. Közepükbe mélyedéseket nyomunk, félig megsütjük. A barackot meghámozzuk, félbevágjuk, kimagvaljuk. Minden mélyedésbe teszünk egy halom pudingot, erre magházával lefelé egy-egy fél sárgabarackot borítunk. Visszatoljuk a forró sütőbe, teljesen megsütjük. A sütés vége felé még megkenjük a félretett olvasztott vajjal, hogy szép fényes legyen.
Melegen, hidegen egyaránt finom és mutatós tészta.