Hozzávalók egy kb. 24 cm átmérőjű sütőformához:
- 12,5 dkg vaj
- 2 db tojás
- 10 dkg cukor
- 2 db banán
- 18 dkg liszt
- fél teáskanál sütőpor
- 10 dkg étcsokoládé
- 5-10 dkg étcsokoládé a tetejére
A sütőformát kivajazzuk, kilisztezzük és előmelegítjük a sütőt 180 fokra.A banánokat villával szétnyomkodjuk, az étcsokit apróra vágjuk vagy lereszeljük.A vajat megolvasztjuk és a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a szétnyomkodott banánokat és jól összekeverjük.Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és az apróra vágott vagy reszelt csokoládét, jól elkeverjük és a sütőformába öntjük.20 perc alatt készre sütjük, majd félretesszük hűlni.Ha teljesen kihűlt, akkor bevonjuk csokival: egy kis lábasban kis lángon folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk a kockákra tördelt étcsokoládét, hozzáadunk pár csepp olajat, elkeverjük, és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Hűvös helyen néhány perc alatt megdermed a csokibevonat.