A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 6 dkg vaj
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 2 tojás
- 4 evőkanál tejföl
A krémhez:
- 1 liter tej
- 13 csapott evőkanál búzadara
- 25 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Szükséges még:
- sárgabaracklekvár
- porcukor
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, 30 percig pihentetjük, majd négy részre osztjuk, gáztepsi méretűre kinyújtjuk és megsütjük. A krémhez a tejben addig főzzük a búzadarát, míg besűrűsödik. Hűlni hagyjuk. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd eldolgozzuk a kihűlt búzadarában. Az alsó lapra simítjuk a darás krém felét, erre tesszük a második lapot. Ezt megkenjük sárgabaracklekvárral. Újabb lap következik, erre a maradék krém, és ezt befedjük a negyedik lappal. Egy éjszakán át hagyjuk állni, mert a lapoknak puhulniuk kell. Másnap szeletelhető. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
Boribonka receptje.