A tésztához:
- 3 nagy tojás
- 22 dkg porcukor
- 7 evőkanál erős presszó kávé
- 10 dkg darált dió
- 12 dkg finomliszt
- 6 g sütőpor
A krémhez:
- 2 dl fekete kávé
- 3 evőkanál liszt
- 15 dkg cukor
- 2 vaníliás cukor
- 15 dkg vaj
- 2 dl habtejszín
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, ez kb 7. perc. Hozzákeverjük a kávét. A lisztet, diót, a sütőport összekeverjük és a fenti masszába forgatjuk egy fakanállal. A kávét, lisztet, cukrokat egy lábasba tesszük. Simára kikeverjük és sűrűre felfőzzük. Kihűtjük, majd a vajjal habosra keverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, két evőkanállal a krémbe keverjük. A kihűlt sütemény tetejére kenjük a kávés krémet, szépen elsimítjuk. 2 evőkanállal félre teszünk a díszítéshez. A krémre kerül a tejszínhab. Megszórjuk csoki lapocskákkal, jól lehűtjük. Felszeleteljük, a sütemény közepére egy kis krémet nyomunk a félre tett krémből és csokival bevont kávé szemekkel díszítjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!