- 5 dl főzőtejszín
- 12 evőkanál porcukor
- 3 púpozott evőkanál ír cappuccino por
- 4 tojássárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0,5 liter vodka (pl. Spasskaya, keleti ízesítésű – ez nagyon bevált és olcsó!)
A hozzávalókat a vodka nélkül csomómentesre turmixoljuk, majd hozzáadjuk a vodkát. Gyenge lángon főzni kezdjük, de csak addig, hogy a tojás ki ne csapódjon. (Éppen csak langyosítjuk!) Majd üvegekbe töltjük – kb. 1,4 liter lesz belőle – és hűtőbe tesszük.
Az eredetinél jóval világosabb, sűrűbb, és erősebb lesz, s szerintem finomabb is. 🙂 Minél tovább össze tud érni (azaz minél később fogyasztjuk) annál finomabb. Ha nincs otthon tej vagy tejszín a kávéba, nyugodtan lehet vele helyettesíteni. Nagyon finom!
Mong Katus receptje.
Kép forrása: Top idézetek blog