15-18 kifli készíthető ebből a mennyiségből.
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 1 dkg cukor
- 1 dkg só
- 5 dkg vaj
- 1,5 dl tej
- 1,5 dl víz
Szükséges még:
- olvasztott vaj és tojás a megkenéshez
- reszelt sajt, szezámmag, köménymag, stb.
Az élesztőt a cukorral és a tejjel felfuttatjuk, majd a többi anyaggal közepes keménységű tésztát dagasztunk. (A vizet csak fokozatosan adjuk hozzá, nem biztos, hogy felveszi a liszt.) Kicsit kelesztjük, majd finoman átgyúrjuk. A pihentetett tésztát kinyújtjuk, téglalap alakúra vágjuk, olvasztott vajjal megkenjük (fontos, hogy vaj legyen.) Megtöltjük, feltekerjük úgy, hogy az egyik felét bevagdossuk. Tojással megkenjük, reszelt sajtot, szezámmagot, köménymagot szórhatunk rá, ki mit szeret.
Töltelékként most bacont és sajtot tettem bele. A tésztát előtte enyhén megkentem olvasztott vajjal. Készíthető sonkával is, megkenheted mustárral, pizzakrémmel, tehetsz bele nagyon apróra vágott hagymát, bármit, ami jobban ízlik. Ez a tészta nagyon finom, még pizzaalapnak is jó!
Jó étvágyat kívánok!
Réti Andrásné Judit receptje.