Piskóta:
- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
Joghurtkrém:
- 315 g őszibarackos joghurt
- 5 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 1 csomag zselatin
Túrókrém:
- 50 dkg túró
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 2,5 dl habtejszín
Továbbá:
- felkockázott őszibarackbefőtt
- kerek babapiskóták
- olvasztott csokoládé a díszítéshez
Sütőpapírral bélelt, 25 × 35 cm-es tepsiben sütünk 1 db 4 tojásos sárga piskótát 180°C-ra előmelegített sütőben. A joghurtkrémhez 315 g őszibarackos joghurtot veszünk, amelyhez külön fél liter tejszínt jó keményre felverünk 1 csomag habfixálóval. Ezután 1 csomag zselatint a hátoldalán lévő utasítás szerint elkészítünk, majd ha langyosra hűlt, beleforgatjuk a joghurtba és hozzákeverjük a már felvert tejszínhabot is. A túrókrémhez a fél kg túrót áttörjük finomra, ízesítjük az 1 csomag vaníliás cukorral, 1 citrom reszelt héjával és levével, majd végül a felvert 2,5 dl tejszínhabbal elkavarjuk. Ha a tésztalap kihűlt, akkor rákenjük a túrókrémet, megszórjuk a kockára vágott (fele) barackdarabokkal, erre kerül a joghurtkrém, rászórjuk a maradék barackdarabokat, majd kerek babapiskótákkal kirakjuk. Olvasztott csokoládéval lecsorgatjuk.
Jó étvágyat!
Váradi Gabriella receptje.