Tészta:
- 20 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 3 dkg zsír
- 1 tojás
- fél vérnarancs aroma
- 1 kávéskanál szalalkáli
- kevés tej
Töltelék:
- 1 doboz babapiskóta
- mandula aroma és tej a meglocsolásához
- 3 dl tej
- 6 evőkanál liszt
- 2 tojássárgája
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Cukormáz:
- 20 dkg porcukor
- 3 tojásfehérje
A tésztához valókat összegyúrjuk, két részre osztjuk és a lapokat tepsi hátán megsütjük. A töltelékhez az 1 doboz babapiskótát mandulaaromás tejjel meglocsoljuk. A 3 dl tejből 6 evőkanál liszttel és 2 tojássárgájával sűrű krémet főzünk. A 20 dkg margarint a 20 dkg porcukorral habosra keverjük és a kihűlt krémhez adjuk. A lapot megtöltjük fele krémmel, kirakjuk a babapiskótával, rá a másik fele krém és rátesszük a másik lapot. A tetejét cukormázzal bevonjuk: a porcukrot a tojásfehérjével összekeverjük és gőz fölött keményre verjük, majd a tészta tetejére simítjuk.
A sütemény másnap szeletelhető.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!