Figyelmesen olvasd el az apró részleteket is mit mihez öntesz,mert sokan itt rontják el.
Kakaós piskóta:
- 6 tojás
- 6 csapott evőkanál liszt
- 6 csapott evőkanál kristály cukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 3 evőkanál kakaópor
Krém:
- 1 l+3 dl hideg víz
- kevés zselatin
- 6+6 evőkanál cukor
- 4 csomag vanília ízű pudingpor
- 8 tojás fehérje
Csokimáz:
- 10 dkg tea vaj
- 5 evőkanál kakaó por
És még:
- 250 ml Hulala tejszín
A tojások habját felverjük, és apránként hozzáadjuk a cukrot. Mikor felverődött, hozzáadjuk a sárgáját. A sütőport elkeverem a liszttel és a kakaóval. Ezt két részletben adagoljuk a habhoz, óvatosan, nehogy összetörjön. Sütőpapírral bélelt tepsibe elkenjük és 30-35 percig, 160 °C-on megsütjük. Amikor kihűlt, kettévágjuk. A NEM bőrös részét tegyük vissza a lisztezett tepsibe, mert a bőrös rése kell a lecsokizáshoz és nem issza magába a csokoládét. Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet.
1 liter hideg vízbe, egy fakanál hegynyi zselatint és 6 evőkanál cukrot teszünk. Ezt addig keverjük közepes lángon, míg el nem olvad a zselatin, és felforraljuk, majd kihűlésig állni hagyjuk. A pudingport beleszórjuk egy nagyobb lábasba (mert a hab nőni fog) és hozzáöntünk 3 dl hideg vizet, és csomómentesre keverjük. Hozzáöntjük a kihűlt literes cukros vizet és állandó kevergetés közben főzzük addig míg felbuggyan. Ekkor erőteljes gyors keveréssel sima krémet nyerünk. A robotgéppel felverjük a tojások habját a 6 evőkanál kristály cukorral, apránként adagolva. mikor jó kemény a hab, kaparjuk fakanállal a vaníliás krém tetejére és közepes tűzön főzzük úgy, hogy állandó forgatás és kavarás közben addig kavarjuk, míg a sárga pudingkrém teljesen összevegyül a habbal. Vigyázzunk, hogy le ne égjen, mikor felbuggyan. Párszor vegyük le a tűzről és öntsük a tepsibe tett, lapra vágott piskóta tetejére. Egyenletesen simitsuk el, majd verjük keményre géppel a tejszínt és ezt is kenjük el rajta. Tegyük rá úgy a másik lapot, hogy a bőrös része legyen felül, mert ezen szépen fog szaladni a keserű csokimáz. A teavajat kistányérban, gőz fölött felhígítjuk és beletesszük a kakaót. Elkeverjük csomómentesre és rácsorgatjuk a piskóta tetejére. Közben fakanállal szépen eloszlatjuk, míg meg nem dermed. Mikor kész, a hűtőbe tesszük és 5 óra alatt kihűtjük. Forró vízbe mártott késsel szeljük.
Garabuczi Sándorné receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!