Az őzgerinctésztához:
- 2 tojás
- 10 dkg cukor
- 8 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 1 csomag tuttifrutti pudingpor
A tojásokat a cukorral habosra kikeverem, majd hozzáadom a sütőporos lisztet és a pudingport. Összekeverem és kikent, morzsával meghintett őzgerincformába teszem és sütöm. A másik mandulás lap is ugyanígy készül, csak puding nélkül és mandula aromával színezem. Amikor kihűltek az őzgerincsütik, akkor mindkettőt félbevágom hosszában.
A laphoz 3 tojásból hagyományos piskótát sütök:
- 3 tojás
- 3 evőkanál liszt
- 3 evőkanál cukor
- késhegynyi sütőpor
Krém:
- 5 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm. A porcukrot a margarinnal kikeverem, amikor a puding kihűlt, a kettőt összekeverem. Ebből a krémből kenek a piskótalapra. A kettévágott őzgerinceket is összeragasztom ezzel a krémmel, így egy zöld és egy rózsaszín kerül egymás mellé. Ezután úgy állítom össze, hogy a zöld tetejére a rózsaszín, a rózsaszín tetejére pedig a zöld kerül. A lap szélére teszem és feltekerem. A tetejét olvasztott csokival bevonom, színes szórócukorral díszítem.
Domján Mária receptje.