- nyersen 2 pohárnyi főtt rizs
- kb. 10 dkg szószos darált hús (milánói, bolognai, lehet maradék is, mert nem kell sok)
- 1-2 tojás
- 10 deka reszelt sajt
- pici só
- szükség szerint bors
- olasz fűszerkeverék
A panírhoz:
- liszt
- tojás
- morzsa
A főtt rizst és a szószos darált húst összekeverem nagyobb tálban, majd a tojást és a sajtot bele. Ez a keverék szépen összeragad, majd kis gombócokat formálok, amiket szépen bepanírozok és forró olajban kisütök.
Ezt a receptet még Szicíliából hoztuk tavaly, ott még csináltak gombás és tengeri halas változatot is. Kitűnő vendégváró falat, jól tűri a mélyhűtést, nagyon finom hidegen és melegen egyaránt. Laktató!
Kósa Kriszta receptje.
Kép forrása: Mindmegette