- 50 dkg finomliszt
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db narancs reszelt héja
- 2,5 dl fehérbor
- 1 dl finom étolaj
- 3 dl méz
- 1,5 dl víz
- kb. 1 liter finom étolaj a sütéshez
A lisztet kupacoljuk fel egy fa gyúrótábla közepén, a halom tetején alakítsunk ki egy mélyedést. Ebbe tegyük a vaníliás cukrot, a fahéjat, a lereszelt narancshéjat, a bort és az étolajat. Gyúrjunk belőle közepesen kemény tésztát, majd a tésztából sodorjunk kb. 1,5 cm átmérőjű, 4-5 cm hosszú, hegyes végű rudacskákat.
180°C-os olajban, kis adagokban, adagonként kb. 5-6 percig süssük őket világos aranybarnára. Az adagokról csurgassuk le az olajat, majd az egyes rudacskákról a még rajtuk lévő felesleges olajat papírral itassuk fel.
Lahi receptje.