- 60 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 10 dkg kristálycukor
- 15 dkg porcukor
- 2 egész tojás
- reszelt citromhéj
- citromlé
- kávéskanál fahéj
- késhegynyi szódabikarbóna
- 4 evőkanál méz
A lisztet, margarint, egy egész tojást és egy sárgáját, kristály cukrot, fahéjat, citromhéjat, mézet a szódabikarbónával összedolgozzuk annyi citromlével, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, tetszőleges formákat szaggatunk. Kizsírozott tepsibe rakjuk, takarék lángon sütjük. A tojásfehérjét a porcukorral, 3 csepp citromlével addig kavarjuk, míg a cukor feloldódik benne. Ezzel díszítjük a süteményeket. Másnapra puhul meg.
Ágicca receptje.