A tésztához:
- 1 tojás
- 30 dkg liszt
- 2 g szalalkáli
- 1,5 dl főzött kávé
- 6 dkg kristálycukor
- 6 dkg zsír
A krémhez:
- 3 dl tej
- 3 tojássárgája
- 15 dkg cukor
- 1 púpozott evőkanál liszt
- 30 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
A tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg margarin
- 2 evőkanál étolaj
A cukrot a tésztához karamellizálom, majd amikor felolvadt, felöntöm a feketekávéval, kihűtöm és a többi hozzávalóval összegyúrom. Három lapot sütök belőle 180°C-on. A krémhez a tejet a cukorral, a liszttel és a tojássárgájával kikeverem, felfőzöm, majd kihűtöm. A margarinból és cukorból krémet keverek és a kihűlt főzött krémmel összekeverem. A lapokat megtöltöm. A tetejére gőz felett felolvasztott, a margarinnal és az étolajjal elkevert csokoládét simítok.
Domján Mária receptje.