Tészta:
- 6 tojás
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál olaj
- durvára vágott dió
Krém:
- 3 evőkanál liszt
- 4 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 1 rumaroma
A tetejére:
- csokiforgács vagy csokimáz
A tészta hozzávalóiból piskótát készítünk, melyet a tepsibe öntve megszórunk durvára vágott dióval, és készre sütünk. A krémhez a tejből és lisztből sűrű krémet főzünk, melyet ha kihűlt, margarinnal kikeverünk, majd porcukorral és rumaromával ízesítünk. A kihűlt piskótát megkenjük a krémmel. A tetejét – kinek mennyi ideje van rá – vagy csokiforgáccsal, vagy csokimázzal vonjuk be.
Egyszerű sütemény, mely saját találmány! A krémhez kókuszreszeléket is adhatunk, akkor Raffaellohoz hasonló íze lesz!
Anikó receptje.