Tészta:
- 4 evőkanál tej
- 1 dkg szalalkáli
- 6 tojás
- 30 dkg porcukor
- 30 dkg liszt
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 üvegcse vérnarancs aroma
Krém:
- 6 dl tej
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 20 dkg porcukor
Máz:
- 4 evőkanál víz
- 2 evőkanál kakaópor
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg vaj vagy margarin
A tojások fehérjét habbá verjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral. Hozzáadjuk a puha vajat vagy margarint, a tejben feloldott szalalkálit és tovább habosítjuk. Hozzáadjuk a lisztet majd a tojások habját is. Három részre osztjuk. Egyiket sárgán hagyjuk, másikba belekeverjük a kakaóport a harmadikba pedig a vérnarancs aromát. Egyforma méretűre sütjük 180-200°C-on. Én egy tepsit használtam mind három lap sütésénél. Így garantált a méret. A tészta sűrű, el kell kenni a papírral bélelt tepsin. Nekem túl magas lett, a tepsi mérete 30 x 20-as volt. Viszont ezen tudtam csak elkenni a masszát. A krém elkészítéséhez a tejben felfőzzük a pudingot, és kihűtjük. A porcukrot habosítjuk a vajjal vagy margarinnal. A két masszát összekeverjük majd a kihűlt lapokat megtöltjük. Összekeverjük a máz hozzávalóit, felmelegítjük, majd ha hűlt rákenjük a süteményre. Pár órára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.
Tramita Rita receptje.
TraRita Sütödéje – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Rita összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!