A tésztához:
- 5 tojás
- 5 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- sütőpor
5 tojásból hagyományos módon piskótát sütök kapcsos tortaformában.
A krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 1 dl ananászlé
- 7-8 evőkanál cukor
- 5 dl habtejszín
- 1 csomag zselatin fix (elmaradhat)
- 1 doboz ananászbefőtt
A pudingot megfőzöm a tejjel, a cukorral és az ananászlével. Ha kész, kihűtöm. Felverem kemény habbá a tejszínt. A kihűlt pungot kézi habverővel kikavarom, hogy krémes legyen, majd apránként beleforgatom a tejszín kb. egynegyedét. Nem fontos bele a zselatin, csak ha véletlen lágy lenne a krém. A piskótát 3 lapra vágom és az alsóra rásimítom a krém felét, és kirakom ananász-szeletekkel, de ízlés szerint akár bele is lehet keverni a krémbe. Ezután rárakom a következő piskótát, rákenem a maradék krémet, majd beborítom a harmadik lappal. A külsejét bevonom tejszínhabbal és díszítem.
Jó étvágyat!
Kovácsné Óré Edit receptje.