A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 3 tojás
- 22 dkg cukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 2,5 dl tejszín
- 1/2 zacskó sütőpor
A tetejére:
- 1 kis doboz ananászkonzerv
- 17 dkg kókuszreszelék
- 22 dkg cukor
- 2-3 evőkanál tej
A tepsi kikenéséhez:
- 12 dkg vaj vagy margarin
A tésztához a tejszínt robotgéppel félkemény habbá verjük. Közben beleszitáljuk a kétféle cukrot, végül egyenként belekeverjük a felütött tojásokat is. A lisztet összevegyítjük a sütőporral, majd a krémbe szitáljuk. A tésztát margarinnal kikent 24×34 cm-es tepsibe öntjük és elsimítjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és 175 °C-on (gáz-tűzhelynél 2-es fokozaton) kb. 15 percig elősütjük. A kókuszreszeléket teflonbevonatú serpenyőben, zsiradék hozzáadása nélkül rózsaszínűre pirítjuk. A vajat vagy a margarint lábosban felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a tejet. Felforraljuk, beleszórjuk a pirított kókuszreszeléket és összefőzzük. Az edényt levesszük a tűzről. Az ananászt lecsöpögtetjük és apró darabokra vágjuk, majd a kókuszkrémbe keverjük. A gyümölcsös krémet egyenletesen az elősütött tésztára simítjuk, és a tésztát ugyanazon a hőfokon további 15-20 percig sütjük.A tésztát a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd rombusz alakúra szeleteljük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!