- 1 doboz ananászkonzerv
- 1 csomag tejszínízű pudingpor
- 2,5 dl tej
- 3 dl ananászlé
- 2 evőkanál cukor
- babapiskóta
- 20 cm átmérőjű kuglófforma
Az ananászt kis darabokra vágjuk. A pudingport kevés tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük. A maradék tejet, valamint a 2,5 dl ananászlét felforraljuk, majd tűzről levéve hozzáadjuk a feloldott pudingport. Folyamatos kevergetés mellett az egészet felforraljuk. Ebbe a krémbe keverjük bele az ananászdarabokat. A formát hideg vízzel kiöblítjük (én folpackkal béleltem ki). A babapiskótákat ananászlével meglocsoljuk. A formába beleöntjük a puding egy részét, ráfektetjük a beáztatott babapiskótát, majd újból pudingréteg következik. Fél napra hűtőszekrénybe tesszük.
Ez a mennyiség egy 20 cm-es formához elegendő. A képemen 3 sor babapiskóta van, mert 28 cm-esben készítettem, és dupla mennyiséggel. 30 perc alatt elkészül.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!