- 35 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 1,5 evőkanál kakaó
- 10 dkg zsír
- 1 tojás
- fél csomag szalalkáli 1 dl tejben elkeverve
Piskóta:
- 5 tojássárgája
- 20 dkg cukor
- 1 dl olaj
- 1 dl langyos víz
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 5 tojásfehérjének a habja
Krém:
- 5 dl tej
- 5 evőkanál liszt
- 2 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 2 evőkanál rum
Összedolgozzuk a tészta hozzávalóit, 2 lapot sütünk belőle. A piskótát zsírozott, lisztezett tepsiben megütjük. A krémhez a tejet, a lisztet és a vaníliás cukrot sűrűre főzzük. A vajat, a porcukorral és a rummal habosra kevertjük, majd hozzáadjuk a kihűlt, főzött krémet. Az egyik kakaós lapot megkenjük a krém felével, majd rárakjuk a piskótát, erre a krém másik felét és végül a megmaradt kakaós lapot.
Másnap szeleteljük.
Szanyi Orsolya receptje.
Kép forrása: Receptműhely