Tészta:
- 7 tojás sárgája
- 150 g kristálycukor
- 120 ml víz
- 2 evőkanál olvasztott vaj
- 200 g liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaó
Krém hozzávalói:
- 7 tojás fehérje
- 10 evőkanál kristálycukor
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 6 dl tej
A tetejére:
- 4 dl habtejszín
- csokiforgács
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, tovább keverve a robotgéppel, belekeverjük az olvasztott vajat, majd a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet és vizet is felváltva beledolgozzuk. Sütőpapírral fedett 29 x 24 cm-es tepsibe simítjuk és 180 °C-on, 20 percig sütjük. Míg a piskóta sül elkészítjük a krémet. A pudingport lábosba egy kicsi tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzákeverve sűrű krémet főzünk. A tojások fehérjét a cukorral addig verjük amíg a cukorszemek, szépen elolvadnak és fényes kemény habot kapunk. A pudingot még forrón kell a habhoz keverni, majd a sütőből kivett tésztára kenjük és visszadugjuk a sülni még 15 percre. Mikor teljesen kihűlt, a tejszínhabot felverjük. Csillagcsőrös nyomózsákba töltjük és megmintázzuk a sütemény tetejét. De simán rá is kenhetjük és a legtetejét csokoládé forgáccsal megszórhatjuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!