Tészta:
- 7 tojássárgája
- 20 dkg kristálycukor
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 11 evőkanál víz
- 2 evőkanál olaj
Krém:
- 7 tojásfehérje kemény habja
- 10 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 5-6 dl tej
Tetejére:
- 4 dl Hulala habtejszín
- reszelt csokoládé
A tészta hozzávalóit jól kikeverjük egy tálban, majd egy zsírozott-lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt, 35 × 35 cm-es tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 180°C-on megsütjük hasonlóan, mint a piskótatésztát szoktuk. A krémhez a tojásfehérjét gőz felett felverjük kemény habbá, és ha megvan, akkor tegyük félre. A vaníliás pudingport megfőzzük a tejben, és kicsit hagyjuk hűlni, de nem teljesen. Néhány perc után a habot hozzátesszük a pudinghoz, óvatosan összeforgatjuk, majd a kihűlt tésztára egyenletesen rásimítjuk. A tejszínt kemény állagúra verjük, és a krém tetejére simítjuk, majd megszórjuk csokoládéreszelékkel, és kész is a krémes. Lehűtve tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Kovács Zsuzsanna receptje.