Tészta:
- 7 tojássárgája
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 11 evőkanál víz
- 2 evőkanál olaj
Krém:
- 7 tojásfehérje
- 7-10 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 5-6 dl tej
Hab:
- 4 dl Hulala habtejszín
- reszelt csokoládé
A tésztához a tojássárgáját keverjük ki a cukorral, a vízzel és az olajjal, majd dolgozzuk hozzá a sütőporos-kakaós lisztet. Sütőpapírral bélelt, 30 × 33 cm-es tepsiben, előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20 percig. A krémhez a pudingporból és a tejből a megszokott módon készítsük a pudingot, és jó sűrítsük be. A tojások fehérjét a cukorral verjük kemény habbá, majd még forrón keverjük össze a habbal, kenjük a tészta tetejére, és tegyük vissza a sütőbe 10-15 percre közepes hőfokon. Ha elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni, majd a felvert tejszínt simítsuk a tetejére, és szórjuk meg reszelt csokival.
Tündi konyhájából kaptuk ezt a remek receptet.