A tésztához:
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 7 tojássárgája
- 1,5 dl víz
A krémhez:
- 7 tojásfehérje
- 9 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl víz
- 3 dl tej
A tetejére:
- 4 dl habtejszín
- reszelt csoki vagy kakaópor
A tésztához a 7 tojássárgáját kikavarjuk a cukorral, a vízzel, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a kakaót. A masszát sütőpapíros tepsibe simítjuk, majd 180°C-on, 20 perc alatt megsütjük és hagyjuk kihűlni. A krémhez a tojásfehérjét felverjük, miközben apránként hozzáadagoljuk a cukrot. A pudingport a vízzel és tejjel összefőzzük, és még forrón beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. Rákenjük a tésztára, majd visszatesszük a sütőbe további 5-10 percre. Ha kész, hagyjuk hűlni. Miután teljesen kihűlt, a felvert tejszínhabbal bevonjuk és megszórjuk reszelt csokival vagy kakaóval.
Tegyük hűtőbe 1 órahosszára, majd kockákra vágva tálaljuk. Jó étvágyat!
Farkasné Joó Ibolya receptje.