Amerika Kapitány igazi ereje a pajzsában rejlik. Ennek a pajzsnak a mintájára készült ez a torta, ami szintén szuper erőt ad minden kedves fogyasztójának! 🙂
A tészta hozzávalói:
- 5 tojás
- 10 dkg cukor
- fél dl olaj
- 2 evőkanál hideg víz
- 12 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
A krém hozzávalói:
- 1/2 biocitrom leve és reszelt héja
- 1 csomag citromos pudingpor
- 4 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 5 dl tejföl
- fél csomag zselatin
- 3 dl tejszín
- 1 csomag habfixáló
A tojásokat szétválasztom. A sárgáját a cukor feléve,l az olajjal és vízzel habosra kikeverem.A fehérjét a többi cukorral kemény habbá verem. A lisztet és a sütőport összekeverem. Amikor a sárgája már szép habos, hozzáadom a felvert fehérjét, óvatosan összekeverem és végül hozzáadom a sütőporos lisztet. Sütőpapírral kibélelt tortaformába teszem, és 170 °C-on, 25-30 perc alatt megsütöm.Amikor kihűlt felvágom három egyforma lapba és megtöltöm.A krém készítése:a pudingot a szokásos eljárással felfőzöm és kihűtöm, majd hozzákeverem a tejfölt. A zselatint beáztatom, mikróba kicsit felmelegítem, amikor kezd kihűlni hozzákeverem a tejfölös krémhez. A tejszínt a fixálóval kemény habbá verem és összekeverem a már kicsit kihűlt citromos krémmel. A tortalapot a tortaformában hagyom és ott töltöm meg, mivel a krém kicsit folyós. Ráteszem a második lapot, szintén a krémet és a harmadik lapot.Hűtőbe teszem pár órát és amikor már kiveszem, megdermedt a krém. A kapcsos tortaformából kiveszem és marcipánnal feldíszítem.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!