Tészta:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 10 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 10 dkg darált dió
- 2 evőkanál kakaópor
- 8 tojásfehérje kemény habja
Krém:
- 6 tojássárgája
- 6 evőkanál kristálycukor
Máz:
- 1/2 dl rum
- 4 evőkanál víz
- 2 evőkanál kakaópor
- 10 dkg kristálycukor
- 15 dkg vaj
A vajat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, a lisztet, a darált diót és a kakaót. A 8 tojásfehérjét kemény habbá verjük, és azt is a masszához adjuk. Óvatosan beleforgatjuk, vigyázva, hogy a habot ne verjük szét, majd a tésztát kivajazott és kilisztezett, 25 × 35 cm-es tepsibe tesszük, és 180-200°C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
A megmaradt 6 tojássárgáját 6 evőkanál kristálycukorral sűrű krémmé keverjük. Rákenjük a majdnem kész süteményre, és visszatesszük a sütőbe. 160°C-ra csökkentjük a hőmérsékletet, és a tésztát a továbbiakban inkább szárítjuk, mint sütjük – egészen addig, amíg egy kicsit roppanós lesz a krém teteje.
Az álomsütit hűtőbe tesszük, mert hidegen még finomabb. Hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk.
A mázhoz a kristálycukrot a kakaóval, a vízzel meg a rummal a tűzhelyen sűrű masszává forraljuk. Amikor kihűlt, kikeverjük a vajjal, és a kihűlt süteményre kenjük. Díszítésként színes szórócukorral megszórhatjuk a tetejét.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!