Tészta:
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 tojássárgája
- 10 dkg búzadara
- 5 közepes alma reszelve
- 15 dkg darált dió
- 1 evőkanál kakaópor
- 1/2 csomag sütőpor
- 6 tojásfehérje
Krém:
- 2 tojás
- 15 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
A tésztához a tojássárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra kikavarjuk, hozzáadjuk a grízt és 1 órahosszát pihentetjük. Ha letelt, hozzáadjuk az almát, a diót, a kakaóport, a sütőport, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. Zsírozott, lisztezett tepsiben 2 lapot sütünk belőle. A krémhez a tojást a porcukorral és a kakaóporral gőz fölött sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral habosra kevert margarint. Ezt a krémet a két lap közé töltjük. A tetejére is kenünk egy keveset, majd darált dióval, kókuszreszelékkel és csokidarával megszórjuk.
Nagyon finom!!! Jó étvágyat kívánok hozzá!
Váradi Gabriella receptje.