- 4 tojás
- vele azonos súlyú vaj
- cukor
- liszt
- még egy tojás
- csipet só
- 2 alma
- csipet fahéj
- csipet reszelt citromhéj
A mártáshoz:
- fél csomag vaníliás pudingpor
- tej
- fahéj
- cukor
A vajat a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk az 5 tojás sárgáját, tovább keverjük, hozzáadjuk a lisztet a sót, a fahéjat, a reszelt citromhéjat és jól eldolgozzuk.A meghámozott, felkockázott almát a masszába tesszük, és a kemény habbá vert 5 tojás fehérjét lazán a tésztához keverjük. A masszát kilisztezett tortaformában, előmelegített sütőben aranybarnára sütjük (kb. 35-40 perc).
A pudingból a cukorból és a tejből híg krémet készítünk, és fahéjjal ízesítjük.