Tészta:
- 3 tojás
- 50 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1,5 dl tej
- 3 dkg élesztő
- csipetnyi só
Töltelék:
- 70 dkg alma
- 25 dkg darált dió
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg sárgabaracklekvár
Máz:
- 10 dkg vaj
- 3 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál porcukor
Az élesztőt kevés langyos tejben a cukorral és 1 evőkanál liszttel megfuttatjuk. A sóval elkevert lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a felvert tojást, a megfuttatott élesztőt, majd a maradék tejjel összegyúrjuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. A tésztából három cipót formálunk, és egy órán át pihentetjük.
Az almát megmossuk, meghámozzuk, és lereszeljük. Hozzáadjuk a porcukorral elkevert darált diót, és alaposan összekeverjük. Az egyik cipót tepsi nagyságúra nyújtjuk, és kikent, kilisztezett tepsibe tesszük. Megkenjük a lekvár felével, ráhalmozzuk a töltelék felét, elegyengetjük, ráhelyezzük a másik kinyújtott lapot, és ezt is megkenjük a maradék lekvárral, majd a töltelékkel. Ráfektetjük a harmadik lapot, enyhén lenyomkodjuk, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőbe téve közepes hőmérsékleten megsütjük. Ha kihűlt, a csokimázzal bevonjuk.