Tészta 16 szelethez:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- fél csomag sütőpor
- 1 tojás
- 2 evőkanál tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
Krém:
- 2 tojás
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál + 15 dkg cukor
- 3 tasak vaníliás cukor
- 5 dl tej
- 10 dkg vaj
Töltelék:
- 1 kg alma
- 10 dkg cukor
- 1 evőkanál vaj
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
A szóráshoz:
- porcukor
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk. 3 egyforma vastagságú és nagyságú lappá kinyújtjuk, és sütőlemezre terítve, 180°C-os sütőben megsütjük. A krémhez kis lábasban a tojást 2 evőkanál cukorral, a liszttel, és a vaníliás cukorral jól összekeverjük, ezt felöntjük tejjel, és sűrűre főzzük. A vajat 15 dkg cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt, főtt krémhez adjuk. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és a vajon megpároljuk. A cukorral és a fahéjjal ízesítjük.
A sütemény összeállítása: az alsó lapot a krémmel, a középső lapot az almatöltelékkel töltjük meg. Végül megszórjuk a tetejét gazdagon porcukorral
Kasza Józsefné Raknics Magdolna receptje.