Vajas tészta:
- 20 dkg vaj
- 30 dkg liszt
- 0,5-1 dl víz
- 1 evőkanál ecet vagy 2 evőkanál kefir
- csipet só
Ezt a tésztareceptet felhasználhatjuk bármely sütihez. A hozzávalókat összegyúrjuk. Háromszor hajtogatjuk. Ha sós süteményhez használjuk, akkor sósabbra készítjük. Bármilyen töltelékkel tölthetjük.
Almatöltelék:
- 4 db almát lereszeltem
- mézzel
- fahéjjal
- kicsi citromlével ízesítettem
- fedő alatt megpároltam, majd kihűtöttem
A tésztát kisodortam, téglalap alakúra vagdostam, és a közepére tettem a töltelékből. Bal felőli oldalt ráhajtottam, a jobb felől maradt részt bevagdostam és a tésztára ráhajtottam. Felvert tojással lekentem, fahéjas kristálycukorral meghintettem, és sütöttem.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!