- 40 dkg liszt
- diónyi zsír
- langyos, ecetes sós víz
- 1 egész tojás
- 2 kg alma
- fahéjas kristálycukor
- zsemlemorzsa
- 15 dkg darált dió
A lisztet – lehetőleg egyszer fogós vagy sima nullás lisztet – összemorzsoljuk a zsírral, azután langyos, ecetes sós vízzel puhára gyúrjuk addig, míg hólyagot látunk rajta. Kerek gombócot formálunk belőle, a tetejét bekenjük zsírral, fél órát lefedve pihentetjük. Lisztezett asztalterítőn jó vékonyra kihúzzuk, olvasztott zsírral jól belocsoljuk. Az almát meghámozzuk, szeletekre gyaluljuk. A tésztának teljes egyharmad részét zsemlemorzsával beszórjuk, és az almát erre a beszórt részre rakjuk egyenletesen. Az almát fahéjas kristálycukorral jól beszórjuk. A tészta kétharmad részét – ezt még csak zsírral locsoltuk be – gorombára darált dióval szórjuk be. Az asztalterítő segítségével összecsavarjuk, zsírozott sütőtálcára tesszük, a tészta tetejét olvasztott zsírral bekenjük és megsütjük.