- 1 liter tej
- 10 dkg cukor
- 25 dkg cérnametélt
- 5 db nagyobb alma
- 3 tojás
- porcukor
- 4 dkg vaj
- 1 kiskanál reszelt citromhéj
- őrölt fahéj
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg baracklekvár
A tejet felforralom a cukorral, majd beleteszem a tésztát, és 3 percig főzöm. Lefedem, majd hűlni hagyom. Az almából eltávolítom a magházat, majd cikkekre vágom. A tojásfehérjéket felverem. A tésztába belekeverem a tojások sárgáját, a mazsolát, a citromhéjat, a baracklekvárt meg az almaszeleteket. Egy tepsit kivajazok, és beleöntöm a tésztát. Forró sütőben 25-30 percig sütöm. Ha kihűlt, fahéjas porcukorral meghintem, és kockára vágva tálalom.
Nagyon finom, és gyorsan elkészül!
Szegedi Sándorné receptje.