Ma sütöttem ezt az egyszerű sütit. Ahogy kihűlt, máris fogyasztható, nagyon finom és puha! 😉 E reci szerint sütöm az almás pitét már legalább 30 éve.
Tészta:
- 52 dkg finomliszt
- 4 tojássárgája
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- 1 csomag sütőpor
- 4 evőkanál tejföl
A hozzávalókból tésztát gyúrok, elvágom kétfele, s az egyik tésztát elsodrom 30 × 40 cm-es tepsi nagyságúra, majd belerakom a kivajazott, lisztezett tepsibe.
Töltelék:
- 1,5 kg alma
- 5-6 evőkanál kristálycukor
- 2 kávéskanál fahéj
A töltelékhez az almát meghámozom, lereszelem, teszek bele cukrot és fahéjat, összekeverem, és rárakom a tésztára. Elsodrom a másik tésztát is, ráhelyezem az almára, megböködöm villával, és előmelegített sütőben sütöm 200°C-on, majd leveszem 180-ra. 30 percig sült az én sütőmben. Jó étvágyat az almás pitéhez! 🙂
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.