Tészta:
- 75 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 evőkanál zsír
- 1 csomag sütőpor
- 2 dl tejföl
- 20 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojássárgája
Töltelék:
- 1,5-2 kg alma
- fahéj (ízlés szerint)
- cukor (ízlés szerint)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom leve
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd 2 részre osztjuk. Egyiket zsírozott, lisztezett tepsibe nyújtjuk (kb. 37 × 23 cm). A töltelékhez a kinyomkodott reszelt almát és a többi hozzávalót megpároljuk. Kis hűlés után a tésztára simítjuk, majd beborítjuk a másik rész tésztával. Megszurkáljuk, végül megkenjük a tojásfehérjével. Aranybarnára sütjük, kihűlve, porcukrozva tálaljuk.
Jó étvágyat!
Iluska receptje.