- 6 tojás
- 2 db alma
- 0,5 dl habtejszín
- 2 evőkanál cukor
- 8 dkg vaj
- fél citrom reszelt héja
- sima vagy fahéjas porcukor a megszóráshoz
Felverem a tojásokat a cukorral, hozzáadom a habtejszínt és még fél percig keverem. A meghámozott almát 2-3 mm-es szeletekre vágom, rácsepegtetem a citrom levét, hogy ne barnuljon meg. Teflon serpenyőben felolvasztom a vajat, és ebben megpárolom az almaszeleteket. Kisebbre veszem a tüzet és hozzáöntöm a masszát. Keverés és rázás nélkül megsütöm, amíg el nem válik a serpenyő falától, mint egy vastag palacsinta. Néhány percre lefedem egy fedővel, hogy a teteje is összeálljon. Egy tányér segítségével megfordítom úgy, hogy a tányért ráteszem a serpenyőre. Ráfordítom az omlettet, majd a tányérról visszacsúsztatom a serpenyőbe. Pár percig sütöm, majd egy lapos tányérra teszem, és fahéjas porcukorral megszórom.
Niki receptje.