A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 tojás
A kenéshez:
- lekvár
A töltelékhez:
- 6 db hámozott, magozott alma
- 15-20 dkg kristálycukor
- 1 citrom leve
- fahéj
- 1 csomag vaníliás pudingpor
A töltelék elkészítésével kezdjük, mert nem baj, ha egy picit hűl, mielőtt a tésztára tesszük. Az almát megpucoljuk, nagyon apró darabokra vágjuk, majd annyi vízben tesszük fel főni, hogy éppen csak ellepje. Hozzáadjuk a cukrot, a citrom levét és a fahéjat. Mikor már megpuhult az alma, a pudingport nagyon pici vízben elkeverjük, és ezt is a töltelékhez adjuk. Pár percig főzzük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk és zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük. Megkenjük lekvárral (én most baracklekvárt használtam, mert ez különösen finom a fahéjas almával). Rátesszük a pudingos almát, és előmelegített sütőben, közepes lángon 45 perc alatt megsütjük. Egyszerű, gyors sütemény és nagyon finom.
Drávai Szabina receptje.
Szabina szeretettel vár Benneteket Ötlet Konyhájában, ahol sok-sok finomság kerül az asztalra nap mint nap!