- 20 dkg rétesliszt
- 30 dkg finomliszt
- 2 tojássárgája
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 8 db közepes alma
- fahéj ízlés szerint
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd 30 percre hűtőbe tesszük. Addig az almákat meghámozzuk, lereszeljük, és ízlés szerint fahéjjal és kristálycukorral ízesítjük. 30 perc eltelte után kivesszük a hűtőből a tésztát, elfelezzük, és kinyújtjuk (vigyázni kell, mert nagyon törik), érdemes már sütőpapíron kinyújtani (30 × 40 cm-es tepsi, avagy egy nagy tortaforma). Rátesszük az almát, befedjük a tészta másik felével (amiből szív alakú kiszúró segítségével szívecskésre is alakíthatjuk a borítást), majd 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.
Jó sütögetést kívánok!
Erdős Zsuzsanna receptje.