Tészta:
- 8 tojás
- 18 dkg porcukor
- 3 evőkanál víz
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál kakaópor
Alá:
- 1,5 kg alma
Krém:
- 5 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 25 dkg margarin
- 18 dkg cukor
Máz:
- 1 tábla tortabevonó csokoládé
Alufóliával bélelt tepsibe szorosan egymás mellé szeljük az almát. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a 3 evőkanál vizet, majd a lisztet, a sütőport és a felvert tojásfehérjehabot is. Felét az almára simítjuk, majd a maradékhoz keverjük a kakaóport, és ezt a sárga masszára kenjük. Úgy sütjük, mint a piskótát. A krémhez a tejben megfőzzük a pudingot. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal kikeverjük. A megsült tésztára simítjuk, és olvasztott csokoládéval bevonjuk.
Szabóki Melinda receptje.