A tésztához:
- 4 db alma
- 13 dkg puha vaj
- 15 dkg cukor
- 3 tojás
- 1 dl tej
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
A tetejére:
- fahéjas porcukor
Az almákat megpucoljuk, magházukat kivágjuk és az almát négy részre vágjuk. Beirdaljuk mindegyik negyedet és citromos vízbe tesszük felhasználásig. 13 dkg puha vajat elkeverünk 15 dkg cukorral, 3 tojással, 1 dl tejjel, 20 dkg liszttel, 1 csomag sütőporral, egy csipet sóval és 1 csomag vaníliás cukorral. Vajazott, lisztezett tortaformába öntjük, a tetejét kirakjuk a papírtörlőn leszárított almákkal és 180 °C-os előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, nekem tegnap 60 percig kellett sülnie. A végén fahéjas porcukorral alaposan megszórjuk. Tökéletes uzsonna.Másnap is tökéletesen puha.
Hajdu Beatrix receptje.