A tésztához:
- 1 db tojás
- 20 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 30 dkg lédús alma reszelve
- 15 dkg finomliszt
- 10 dkg darált dió
- 1 teáskanál őrölt kávé (elmaradhat)
- 1 csomag sütőpor
A mázhoz:
- 10 dkg csokoládé
- 3 dkg vaj
A tojást a cukrokkal, a reszelt almával kikeverjük. Jó 5 percig keverjük. A sütőport a liszttel, kávéval, dióval összekeverjük. Hozzáadjuk az előző masszához. Fakanállal szépen hozzá forgatjuk. 20×30 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral béleljük, a tésztát bele öntjük, elsimítjuk. 200 °C-ra melegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.Tűpróba! A sütés vége felé alufóliával betakarjuk. A kihűlt süteményt csokoládéval bevonjuk. A vajat a csokoládéval mikróban felolvasztjuk, simára keverjük és bevonjuk vele a süteményt. Dermedés után a süteményt kockákra szeljük.
Vass Lászlóné receptje.