- 1 kg alma
- 40 dkg babapiskóta
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 15 dkg cukor
- 1 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál fahéj
- 4 dl víz
- 2 dl habtejszín
Puhára pároljuk a lereszelt almát 2 dl vízben. A maradék vízben elkeverjük a pudingport, majd az almára öntjük és sűrűsödésig főzzük. Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a citromlevet. Egy jénai tál (vagy egy kisebb tepsi) alját kirakjuk babapiskótával, majd ráhalmozzuk a krém felét. Újabb sor piskótát teszünk, majd a massza másik felét. Elsimítjuk és betesszük a hűtőbe szilárdulni. Felverjük a tejszínt, és vastagon az almára simítjuk. Díszíthetjük csokireszelékkel, csokidarával is.
Könnyű, hűsítő finomság.
Egri Diána receptje.