- 2 csomag csokoládés pudingpor
- 8 evőkanál cukor
- 7,5 dl tej
- 6 tojás
- 30 dkg cukor
- 1 dl víz
- 1 dl olaj
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- áfonyalekvár
- 5 dl Hulala habtejszín
A pudingporokat a 8 evőkanál cukorral és a tejjel megfőzzük, majd félretesszük hűlni. A tésztához a tojásokat a cukorral habosra kikeverjük, folyamatosan hozzáadva a vizet és az olajat, végül a sütőporral elkevert lisztet is. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, és a pudingot kiskanállal a tetejére szaggatjuk. Forró sütőben (200°C-on) sütjük, ha szépen feljött, akkor csökkentjük a hőt (kb. 150°C-ra), és így sütjük tovább. Ha kisült, a tepsiből egy tálcára borítjuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, a tetejét megkenjük áfonyalekvárral, erre ráhúzzuk a felvert tejszínhabot, és csokireszelékkel megszórjuk. Még egy kis időre hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.
Gondáné Ancsa receptje.