Sárga tészta:
- 4 tojás
- 13 evőkanál cukor ( 25 dkg )
- 13 evőkanál liszt (25 dkg )
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl tej
- 1 dl étolaj
Barna tészta:
- 4 tojás
- 13 evőkanál cukor ( 25 dkg )
- 13 evőkanál liszt ( 25 dkg )
- 1 csomag sütőpor ( 12 g )
- 1 dl tej+ 2 evőkanál tej
- 1 dl étolaj
- 2 kanál kakaópor
Citromos krém:
- 3 kis doboz citromos joghurt ( 3 x 125 g )
- ízlés szerint porcukor
- 1 doboz vaníliás krémtúró (90 g)
- 1/2 doboz mascarpone (125 g)
- 3 dl felvert tejszín
Áfonyás krém:
- 25 dkg áfonya
- kevés cukor
- kevés víz
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- tejszín
A tésztákhoz a tojásokat kihabosítjuk és a többi hozzávalóval egyneművé keverjük. Kapunk egy vaníliás és egy kakaós lapot. Mindkettőt kettévágjuk, és így lesz összesen négy lapunk. A citromos krémhez a hozzávalókat összekeverjük és a felvert tejszínt is hozzáforgatjuk. Az áfonyás krémhez az áfonyát a cukorral felfőzzük vízben, a víz éppen csak, hogy el kell, hogy lepje az áfonyát. A pudingot elkeverjük benne és végül amikor kihűlt, tejszínnel keverjük el.
Tóth Judit receptje.
Süti kavalkád – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Judit összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!
KRISZTINA SZUCS mondta
A mértékeket lehtne e dkg- ba megkapni? Kanal mindenkinek kulonbozo, es a joghurt mennyisege is zavaros nekem. En nem otthon lakok es szeretnem el kesziteni. Meg kaphatnam e egy kicsit pontosabbabn a mertekeket? Koszonom szepen
Web Cukrászda mondta
Kedves Krisztina, kérése máris teljesítve! 🙂 Jó sütögetést!